Het machinepark van Van der Lei Metaal bestaat uit moderne machines die veelzijdige werkzaamheden uit kunnen voeren. Veel voorkomende werkzaamheden zijn plaat,- draai,- en freeswerk wat allemaal in huis uitgevoerd wordt. Soms is er haast geboden bij een spoed reparatie, daarom is het handig snel te kunnen schakelen. Een aantal machines zijn computergestuurd, hierdoor kan er met deze machines erg nauwkeurig gewerkt worden. Ongeacht het formaat, van kleine tot grote oppervlakten kunnen snel verwerkt worden.

De machines waarmee wij onze werkzaamheden uitvoeren zijn:

  • Grote gaten boor & tapboor (gaten met diameter vanaf 2,5cm en tappen van verschillende diameters.
  • Kantbank (voor het zetten van platen)
  • Grote en kleinere draaibank
  • Freesbank (voor het frezen van gleufjes, blokjes en spiebanen)

Hoge kwaliteit als uitgangspunt

Een hoge kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Alle producten die wij met onze machines maken en de bewerkingen die wij uitvoeren voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Voordat een product naar een klant gaat wordt deze altijd zorgvuldig gecontroleerd of alles goed uitgevoerd. Een goed werkend eindproduct is waar het immers om draait.

Naast machinale bewerkingen zijn er ook bewerkingen die met de hand uitgevoerd worden. Soms is handwerk net even handiger en net zo accuraat. Denk bijvoorbeeld aan het buigen van metaal. Als het laswerk wat door Van der Lei Metaal uitgevoerd wordt is handmatig. Op deze manier is er altijd de juiste controle bij het aan elkaar lassen van de onderdelen.