In een opraapwagen is de rotor een essentieel onderdeel. De rotor moet het gewas de wagen in drukken en tegelijkertijd mooi kort snijden. Dit is ook waar een Schuitemaker Rapide om bekend staat. De goede snij-eigenschappen is waarom een veehouder of loonwerker voor dit type opraapwagen kiest. Door veelvuldig gebruik kan er slijtage op de rotor ontstaan. Van der Lei Metaal maakt al jaren kwalitatief goede rotoren voor deze wagens, dit zonder de kenmerkende eigenschappen te verliezen. 

De Schuitemaker rotoren die wij maken zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen. Dit doen wij omdat kwaliteit erg belangrijk is. Onze rotoren hebben een 20mm brede Hardox tand welke het gewas zonder vermoesing, keurig gesneden de wagen in drukt.

Voor de meeste Rapide modellen hebben wij een nieuwe rotor op voorraad liggen. Het monteren van de Schuitemaker rotoren kunnen wij op alle locaties uitvoeren. Bent u niet alleen een nieuwe rotor nodig maar heeft de gehele invoer een revisie nodig? Geen probleem, dit kunnen wij tegen erg scherpe tarieven uitvoeren. Zo kan uw ladewagen weer jaren meedraaien in de grasoogst.